Tuinhof Ameide, Natuurlijk thuis

Tuinhof Ameide is een groen buurtje met een eigen, afgezonderde ruimtelijke structuur. Omsloten door een robuuste groene zoom, maar toch open en vriendelijk richting de omliggende wijken.

Hart van de Tuinhof Ameide vormt de groene binnentuin, die zowel een hof is als een tuin. Alle woningen zijn direct of indirect met deze hof verbonden - deels via de hoofdentree van de woning, en deels via de tuin. Bij de entrees aan de tuinzijde is een overgangszone ontworpen met vlonders, een tuinbank en een halfhoge, groene erfafscheiding met pergola. De woningen die met de voorzijde aan de tuin zijn georiënteerd, hebben vlonders, pergola’s en riante puien zodat ook hier zitplekjes ontstaan en contact van binnen naar buiten wordt versterkt.

Ontmoeting, tuinieren en spelen in de natuur staan centraal in de groene binnentuin, die direct verbonden is met (speel)natuurplekjes aan de noord- en zuidzijde.
Het verkeer heeft toegang via drie inritten die uitkomen op de parkeerhofjes. Aan de noordzijde komt een landmark in de vorm van een vrijstaande woning.

Het is verder niet direct zichtbaar, maar het is toch wel erg bijzonder te vermelden dat zowel de woningen als de buitenruimte zoveel mogelijk uit hergebruikte materialen wordt gemaakt. Concrete en bruikbare oplossingen die niets aan kwaliteit af doen, maar een enorm verschil in grondstoffen gebruik maken.

Samen tuinieren

In Tuinhof Ameide is de natuur zowel uw voor- als achtertuin. En krijgt u de mogelijkheid om samen met de medebewoners biologische groentes te verbouwen in de gemeenschappelijke moestuin.

Samen genieten

Tuinhof Ameide wordt een toekomstbestendige buurt met duurzame woningen, een gemeenschappelijke tuin, buurtschuur en een moestuin. Hier ontmoet je elkaar en spelen de kinderen vrij in de natuur.

Samen spelen

De prachtige plek bij de twee riante bomen krijgt de bestemming van speelplek. Door natuurrijke (hergebruikte) elementen creëren we een heerlijke groene ruimte voor jong en oud!