Van bloemisterij naar tuinhof

Al meer dan vier decennia heeft hij een bloemenwinkel in het centrum van Ameide. Binnenkort sluit Ron Kersbergen de deuren en breekt voor hem een nieuwe fase in zijn leven aan. Daarbij hoort ook een gloednieuw en duurzaam huis in Tuinhof Ameide, op een steenworp afstand van zijn winkel.

 

Dag Ron, Kun je ons vertellen wat je aantrekt in Tuinhof Ameide?

‘Zeker. Ik liep er vanmiddag nog even met onze hond langs en kreeg het gevoel omarmd te worden. Het plan straalt een soort van mediterrane gemoedelijkheid uit. Hetzelfde knusse thuisgevoel dat mij overviel toen ik hier 43 jaar geleden voor het eerst kwam en verliefd werd op het stadje. 

 

Kun je ons iets meer vertellen over de nieuwe woningen en de omgeving?

‘Alles is vanzelfsprekend nieuw en duurzaam. Denk aan een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming beneden en boven, zonnepanelen en goed geïsoleerde ramen met triple glas. Dat scheelt energiekosten en onderhoud. Het huis waar mijn vrouw Tineke en ik gaan wonen is bovendien levensloopgeschikt, dus met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Lekker comfortabel.’ 

 

Wat spreekt je nog meer aan?

‘Voor onze deur ligt straks een heerlijke tuin van zo’n 900 vierkante meter, die door bewoners gezamenlijk wordt onderhouden. Het is een oase van rust en groen, zonder auto’s. Winkels en een gezondheidscentrum liggen om de hoek. Ook dichtbij: de prachtige natuur van de Alblasserwaard. Toch woon je hier niet afgelegen. Naar Utrecht is het met de auto maar zo’n 20 minuten rijden. Binnen 40 minuten ben je in Rotterdam. Ameide is een fijne plek omdat iedereen elkaar kent. Mensen zeggen gedag en staan voor elkaar klaar als dat nodig is.' 

 

Waar verheug je je het meest op?

‘Onbezorgd en, als de gezondheid het toelaat, lang te kunnen genieten van het leven hier - samen met onze kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en buren. Wanneer ik straks de zorg voor de winkel niet meer heb, kan ik ook meer tijd vrijmaken voor mijn grote passie: muziek. Ik zing graag in koren en bij muziekvoorstellingen en houd van concerten.

 

Bedankt voor je tijd, Ron. Veel woonplezier straks in Tuinhof Ameide.

 

 

Nu kopen is komende zomer al wonen

Wil jij net als Ron wonen in een duurzaam en energiezuinig huis in Tuinhof Ameide? Op dit moment zijn nog enkele eengezinswoningen te koop. Je kunt kiezen uit een hoekwoning, tussenwoning of vrijstaande woning. De bouw is in volle gang. Het betekent dat je voor de zomer al kunt verhuizen. Iets voor jou? Bekijk het actuele aanbod op de website en neem contact op met een van de verkoopmakelaars.

Bekijk actueel aanbod

nieuwsoverzicht