Klik en sleep om de afbeelding te bekijken

Tuinhof Ameide

Stel je voor... Een natuurlijk hofje waar groen wonen en ontmoeting centraal staan; een autovrij woonhof waar verschillende dorpsgenoten samenleven – als goede buren. Fraaie, duurzame woningen met zadeldaken van geïntegreerde zonnepanelen, zij aan zij rond een groene binnentuin waar flora en fauna floreren; hier is ruimte voor dagelijkse praatjes, samen snoeien in de tuin, gezamenlijk tuinieren in de gedeelde moestuin en heerlijk spelen in de natuur. In Ameide kan deze droom werkelijkheid worden! Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan en wij houden je op de hoogte.

 1. Natuurlijk Sedumdak
 2. Groen parkeerveld
 3. Natuur speelplaats
 4. Wateropvang regenton
 5. Centrale wateropvang
 6. Centraal tuinhof
 7. Gezamenlijke moestuin
 8. Indaks zonnepanelen
 9. Gezamenlijke buurtschuur

Natuurlijke tuin

De Tuinhof biedt ruimte voor spontane ontmoetingen en gezellige momenten. Maar ook het onderhoud in de gezamenlijke binnentuin brengt verbinding tussen de bewoners tot stand.

Waterberging

Om het regenwater zo duurzaam mogelijk op te vangen wordt er een natuurlijk waterintegratiesysteem gecreëerd met wadi’s en regentonnen waarin regenwater tijdelijk wordt opgeslagen.

Materialen

Om een duurzame leefomgeving te creëren, willen wij zo veel mogelijk natuurlijke materialen toepassen, die lang meegaan en mooi verouderen. Hierbij kiezen wij in het bijzonder voor het prachtige materiaal hout.

Woningaanbod

Het woonprogramma bestaat uit 22 Nul-Op-de-Meterwoningen verdeeld over vier woningtypen:

 • 4 bovenwoningen en 4 benedenwoningen voor starters. 
 • 9 eengezinswoningen 
 • 4 levensloopbestendige woningen 
 • 1 vrijstaande woning

Zie jij jezelf al wonen in een van deze groene en duurzame woningen van Tuinhof Ameide? Meld je dan nu aan!

Locatie

Ameide is een oud historisch stadje met veel 17e eeuwse panden en is prachtig gelegen aan rivier de Lek. Vlakbij Ameide ligt natuurgebied de Zouweboezem. In en rondom Ameide kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken.

 • Afstand tot Utrecht: circa 30 km
 • Afstand tot Gouda: circa 30 km
 • Afstand tot Schoonhoven: circa 15 km
 • Afstand tot Gorinchem: circa 19 km